Hacamat uygulama tedavisi COVİD hastalığını engeller mi sorusu ?

COVİD-19’DAN KORUNMAK İÇİN HACAMAT TEDAVİSİ YAPILABİLİR” haberini okuyan bir kişi Bilimsel Hacamat ve Tamamlayıcı Tıp Derneği telefonundan arayarak bize bazı sorular sorarak meraklarına bazı cevaplar istediler

Bahse konu haberin günlük bir yayın olarak CUMHURİYET gazetesinde yer aldığı ve Sağlık Bakanlığı’nda etkinliğinin oldukça kabul gördüğü ifade edilen Menzil cemaatinin, kendisine ait olduğu bilinen Emsey Hospital isimli hastanede “geleneksel ve tamamlayıcı tıp” kategorisindeki “hacamat” yönteminin BAĞIŞIKLIK SAĞLAYICI olarak uygulandığına da yer veriliyor.

Okuyucunun ifade ettiğnine göre baberde Hastanenin nöroloji uzmanı Dr. Suzan Üstün tarafından yapılan açıklamalarda bu yöntemin koronavirüse karşı dahi korunma sağlayabileceğinin ifade edildiği öne sürülüyor

Son yıllarda hacamat tedavisinin önem kazandığını belirten Üstün, “Covid-19 salgınıyla mücadelede düzenli olarak hacamat yaptıran kişiler kronik hastalıklara karşı korundukları gibi virüse karşı çok daha güçlü bir savunma sistemine sahip oluyor” açıklamalarında bulunuyor.

Bizlerde Dr. Üstün’ün konu ile ilgili açıklamalarına baktığımızda, “Negatif basınç ile kan, lenf ve hücreler arası sıvının dolaşımı artırılır. Böylece detoks yapılarak vücudun savunma sisteminin harekete geçmesi amaçlanır. Herhangi bir hastalığı olmayan sağlıklı kişilere yılda en az iki kez hacamat yaptırmaları önerilir. Hacamat, Covid-19’dan korunma amaçlı olarak yapılabilir.

Ancak hastalığın geçirildiği sırada hacamat yapılması tedavide etkili değildir” açıklamaları ile hacamat uygulaması yaptırmanın COVİD-19’DAN KORUNMAK İÇİN tercih edilebilir bir yol alarak seçilebileceğinin yöntemler arasında tavsiye edildiğini görmüş olduk. Bilindiği üzere Ortadoğu’da ortaya çıkan, günümüzde Batı ülkeleri dahil tüm dünyaya yayılan ve “hacamat” olarak bilinen kupa terapisi, binlerce yıldır insanlar tarafından yapılıyor.Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu projeyle geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden olan hacamatın, aralarında cerrahların da olduğu tıp doktorları tarafından uygulanmasının önemi de yaygınlaşırken,Hacamat ile vücudun dışarıya atamadığı toksik maddelerin dışarı alınması ve organlara uyarı gönderilek çalışma performansının arttırılmasının sğlanması ve vücut direncinin arttırılması sonucu kanın yenilenmesi, onarılması iişlemidir.Durum böyle olunca vücut direncinin artması ile beraber Covid-19 salgınıyla mücadelede düzenli olarak hacamat yaptıran kişiler korunmuş ta olurlar..

Kaynak: Cumhuriyet