ÇOCUKLARDA HACAMAT önerilir mi..

ÇOCUKLARDA HACAMAT

Hacamatın en fazla fayda gösteren ve tesir edeni çocuklara yapılanıdır. Üç bin çocuğa yapılmış hacamattan yola çıkan araştırmalar şu sonuçları ortaya koymuştur;
1-   Hacamat yaptırdıktan sonra çocuklar çok daha az soğuk algınlığına ve enfeksiyon hastalıklarına yakalanıyor ve bağışıklık sistemleri güçleniyor.
2-   Hareket bozuklukları, asabiyet, agresif ve ters hareketleri en aza inmektedir.
3-   Hızlı büyüme, boy ve kilo artışı çocuklarda görülmektedir.
4-   Yemeğe karşı iştahları artar.
5-   Çocuklarda ve ergenlerde konsantrasyonları artırıp, öğrenmeleri, zekâları ve hafızaları güçlenir.
6-   Ergenlikte cinsel yönden buluğa erme buhranını daha müteadil kılar ve sakin bir şekilde seyretmesini sağlar.
7-   Daha güzel ve mutlu bir yüz, cilt ve saç kazandırır.

Hacamat tek başına çocuklarda takriben 43 hastalığı kesin tedavi eder. (Bu hastalıklardan bazılarının henüz kesin tedavisi bulunamamıştır). Örneğin: sinüzit, alerji, iştahsızlık, gece altını ıslatma, boy kısalığı ve surattaki sivilceler gibi…
Bazı araştırmacıların görüşüne göre hacamat esasında sadece çocuklar ve ergenler için zikredilmiştir. Araştırmalar ve tecrübelerden sonra söylenebilir ki; eğer, çocuklara ve ergenlere İslam tıbbının vermiş olduğu takvime uygun ve düzenli bir şekilde (ister hasta olsun ister olmasın) doğuştan gençliğe kadar hacamat yapılırsa kayda değer hiçbir ruhsal ve bedensel hastalığa yakalanmazlar. Ömürlerinin sonuna kadar son derece sağlıklı ve dayanıklı bir şekilde yaşamak onlara güvence edilir. Takriben her altı ayda bir çocuklara hacamat yapılmalıdır.
İmam Caferi Sadık (aleyhisselam) : “Hacamat çocuklar için aynı ağacın koruyucusu gibidir.” diye buyurmuştur. Onların sahip olduğu semavi ilimde göz önünde bulundurulursa; hacamatın gençler ve çocuklar üzerindeki ruhsal ve cismi açıdan ilerlemesi ve yükselmesinde yerinin ne kadar büyük olduğunu çok iyi anlarız.

Iranian Medicine Klinik
Farsça Çeviri: Menderes SEVER

Hacamat Öncesi Yapılması Gerekenler:

Hacamatın zararlarını en aza indirgemek için uyulması gereken en önemli kurallardan bir tanesi, aç karnına yapılması gerektiği kuralıdır. Hacamat yaptırmayı planladığınız saatten en az 3 saat hatta ideal olarak 4-5 saat öncesinde herhangi bir şey yemeyi ve içmeyi bırakmış olmalısınız aksi takdirde büyük sorunlara yol açabilir. Hastalanmanıza sebebiyet verebilir. Kurallara uygun bir şekilde, ve öncesinde sonrasında dikkat etmeniz gereken noktalara dikkat ederek yapılan bir hacamatın ise hiç bir zararı olmayacaktır. Sıklıkla merak edilen ve vurgulanması gereken konulardan bir tanesi de hacamat sonrası cinsel ilişki zararlı mı değil mi konusudur. 12 saat sonrasına kadar cinsi münasebetlerden kaçınmanız sağlığınız açısından en doğrusu olacaktır.